Info servis

T- Hrvatski Telekom i Elka potpisali ugovor vrijedan 90 milijuna kuna

Tvrtke T-Hrvatski Telekom i Elka kabeli potpisali su ugovor o isporuci optičkih i bakrenih telekomunikacijskih kabela vrijedan 90 milijuna kuna, objavili su iz tih tvrtki.

Ovim ugovorom, naglašava se, nastavljena je dugogodišnja uspješna suradnja dviju kompanija, a ujedno je to i nastavak T-HT-ove poslovne orijentacije prema domaćim dobavljačima.

Ovom značajnom investicijom, koja čini samo dio ukupnih godišnjih ulaganja T-HT-a, a koja iznose između 1,2 i 1,5 milijardi kuna, tvrtka je još jednom potvrdila da kontinuirano radi na širenju i modernizaciji hrvatskog telekomunikacijskog tržišta, surađujući pritom s domaćim kompanijama, kada god je to moguće, kazao je predsjednik Uprave T-HT-a Ivica Mudrinić.

Dodao je kako fiksna mreža mora preuzeti novu ulogu, a to je širokopojasni pristup ili brzi pristup Internetu.

Ugovor s T-HT-om, ocijenio je direktor Elka kabela Darko Belić, projekt je od velike važnosti za unaprjeđenje hrvatske telekomunikacijske infrastrukture i razvoj gospodarstva.

Za potrebe T-HT-a razvili su xDSL kabele koji su posebno atraktivni krajnjim korisnicima, ali i operaterima jer omogućuju širokopojasni pristup internetu i drugim uslugama.

Ugovaranjem ovog zahtjevnog projekta Elka je još jednom pokazala da je lider u proizvodnji kabela na domaćem tržištu, a sa očekivanih 45 milijuna eura izvoza ujedno je i jedan od vodećih hrvatskih izvoznika, rekao je Belić.

Ugovorom s Elkom T-HT, napominje se, dodatno jača svoju poziciju u daljnjem razvoju telekomunikacijske mreže s ciljem brže izgradnje, odnosno modernizacije pristupne mreže koja će u budućnosti omogućiti korisnicima znatno veće brzine pristupa i dostupnost broadband usluga.

Kako je već ranije najavljeno T-HT očekuje da će baza korisnika ADSL-a dosegnuti brojku od 450.000 korisnika do kraja ove godine, a očekuje se i daljnji snažan rast baze korisnika MAXtv-a, kojih ima više od 56.000.



Hina