Info servis

Otvoren sajam Osijek Expo 2008.

Na sajamskom prostoru Pampas u Osijeku danas je otvoren sajam Osijek Expo 2008. koji se sastoji od tri sajamska događanja - 16. Međunarodnog sajma graditeljstva i opreme, 9. Obrtničkog sajma i prvog Sajma obrazovanja - Expert 2008.

Na sajmu Osijek Expo 2008., koji traje do 1. lipnja, sudjeluje oko 220 izlagača iz zemlje i inozemstva. Na sajmu se predstavljaju i obrtnici iz sedam hrvatskih županija, te obrtničke škole.

Direktor Osječkog sajma d.o.o., tvrtke koja je organizator sajma, Domagoj Hajduković posebno važnim ocijenio je održavanje prvog Sajma obrazovanja, te najavio dogodine uključivanje i studentskih udruga. Među inozemnim izlagačima bit će tvrtke iz Slovenije, Bosne i Hercegovine, Austrije, Njemačke, Mađarske, Srbije i Italije.

Sajam koji se održava pod pokroviteljstvom Osječko-baranjske županije, Grada Osijeka, Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera, Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa, te Hrvatske obrtničke komore, otvorila je osječka dogradonačelnica Biljana Borzan.

Istaknula je kako je Osijek oduvijek bio poznat kao sajamski grad, te da su sajamske manifestacije dobra prilika za poslovne odnose kako hrvatskih tako i inozemnih tvrtki.



Hina