Info servis

MINGORP: 12. Nacionalno savjetovanje o gospodarstvu i poduzetništvu

U organizaciji Ministarstva gospodarstva, rada i poduzetništva krajem ovog tjedna u Šibeniku održat će se 12. Nacionalno savjetovanje o gospodarstvu i poduzetništvu, najveće okupljanje gospodarstvenika i poduzetnika s ciljem njihova upoznavanja s najnovijim poticajnim i razvojnim mjerama.

Savjetovanje se održava od 29. do 31. svibnja u turističkom naselju Solaris, a slogan ovogodišnjeg skupa je "Razvoj ljudskih potencijala - ključ uspjeha" te će veći dio radionica biti posvećen razvoju ljudskih potencijala u malom i srednjem poduzetništvu s naglaskom na planiranje i upravljanje ljudskim potencijalima.

Prema najavama Ministarstva gospodarstva, na savjetovanju će biti predstavljen niz tema vezanih uz razvoj poduzetništva, kao i Program Vlade Republike Hrvatske za poticanje malog i srednjeg poduzetništva u razdoblju od 2008. do 2012. godine te svi projekti poticanja malog i srednjeg poduzetništva u ovoj godini.

Također, bit će riječi i o projektima Europske unije za povećanje konkurentnosti EIP-poduzetništvo i inovacije, IEE-inteligentna energija, ICT-informacijsko-komunikacijska tehnologija, BIZimpact - poboljšanje informiranosti hrvatske poslovne zajednice s naglaskom na javne nabave i državne potpore, e-obrazovanje - portal HITpop, i dr.

Ujedno, bit će dodijeljene i tradicionalne nagrade najuspješnijim malim i srednjim poduzetnicima, kao i studentima i srednjoškolcima, za najbolji poslovni plan i projekt.



Hina