Info servis

Ugovor o suradnji Ingre i zagrebačkih obrtnika

Predstavnici zagrebačke Ingre, Udruženja obrtnika Grada Zagreba i Obrtničke štedne banke (OŠB) u osnivanju potpisali su danas ugovor o dugoročnoj poslovnoj suradnji, temeljem kojeg će Ingra uključivati zagrebačke obrtnike u izvođenje vlastitih građevinskih projekata, a OŠB ih financijskih pratiti.

Ingra će se javljati na natječaje u zemlji i inozemstvu za izvođenje investicijskih radova, a po potrebi će angažirati obrtnike za građevinsko-obrtničke radove na izgradnji ili održavanju u objektima koje gradi ili održava, i to temeljem cjenika Udruženja obrtnika koji će biti mjerodavni kod ugovaranja poslova tijekom jedne kalendarske godine.

Prema riječima članice Uprave Jasne Ludviger, Ingra je oko sebe uvijek okrupnjavala manje hrvatske tvrtke i sada to isto želi i s obrtnicima, jer bez takvog povezivanja poduzetnici iz Hrvatske, kao male zemlje, teško mogu sami konkurirati za velike i važne projekte u svijetu.

Predsjednik udruženja zagrebačkih obrtnika Vlado Crkvenac je također istaknuo kako su gospodarski uvjeti privređivanja za male poslovne subjekte sve složeniji te je njihovo povezivanje nužno, posebice u svjetlu skorašnjeg ulaska Hrvatske u Europsku uniju, gdje će se morati prilagoditi uvjetima otvorenog tržišnog gospodarstva.

Obrtnike koji budu uključeni u projekte s Ingrom financijski će pratiti OŠB, odnosno sadašnja Zanatska štedno-kreditna zadruga Zagreba, koja je, prema riječima upraviteljice Suzane Barade, nakon 76 godina poslovanja kao zadruga u zadnjoj fazi preoblikovanja u štednu banku.

Obrtnička štedna banka se osniva kapitalom 1.125 dioničara-obrtnika i malih poduzetnika, koji će pojedinačno imati najviše 0,5 postotni vlasnički udio u novoj banci. OŠB će obrtnicima koji poslove dobiju temeljem danas potpisanog Ugovora pružati usluge financijskog praćenja.

Današnji se ugovor odnosi na suradnju Ingre sa zagrebačkim obrtnicima, kojih u Udruženju trenutno ima više od 10 tisuća, ali je suradnja otvorena i za ostala obrtnička udruženja u Hrvatskoj, istaknuto je na potpisivanju.



Hina