Info servis

"Agrolovas" prvi investitor u Poslovnoj zoni Lovas

Tvrtka "Agrolovas" kupnjom zemljišta pod povoljnim uvjetima vezanim za područja od posebne državne skrbi prva je koja će ulagati u Poslovnoj zoni u Lovasu, a namjerava izgraditi ULO hladnjaču za skladištenje i čuvanje voća i povrća kapaciteta 4.000 tona u što će uložiti oko 25 milijuna kuna.

Ugovor o kupoprodaji 1,45 hektara zemljišta u Poslovnoj zoni u Lovasu, vrijedan 20.000 kuna, potpisali su danas načelnik općine Lovas Željko Cirba i direktor tvrtke "Agrolovas" Željko Skaramuca .

Poslovna zona u Lovasu, srijemskom selu nedaleko Vukovara, otvorena je krajem prošle godine, prostire se na 10 hektara, a u njezinu uređenje i opremanjem komunalnom infrastrukturom uloženo je 10 milijuna kuna.

Poslova zona Lovas jedna je od četiri poslovne zone u Vukovarsko-srijemskoj županiji formirane kroz Regionalni operativni program i financirane iz programa CARDS 2003.

Za poslovne zone u Lovasu, Otoku, Vinkovcima i Gradištu povučeno je 35 milijuna kuna iz tog pretpristupnog programa EU, sve zone su otvorene tijekom 2007. godine i raspisani natječaji za investitore.



Hina