Info servis

Galinec: Industrogradnja je u suposjedu Croatie u Dugoj Uvali

Industrogradnja je tijekom prošlog tjedan ušla u suposjed hotelskog kompleksa Croatia u Dugoj Uvali, kojeg kao zakupoprimac koristi tvrtka Fio&D, izvijestio je na današnjoj konferenciji za novinare predsjednik Uprave Industrogradnje Josip Galinec.

Prema njegovim riječima, Industrogradnja se na to odlučila jer Fio&D koristi kompleks bez pravne osnove, kasni s plaćanjem najamnine i ne brine se o održavanju.

Galinec je opovrgnuo vijest koju je Industrogradnja objavila u petak na Zagrebačkoj burzi, prema kojoj je ušla u posjed Croatie, te naglasio da je riječ o suposjedu koji praktički znači fizičku kontrolu nad imovinom, ali bez uvida u poslovne knjige i transakcije.

Prema njegovim riječima, Industrogradnja od 2006. bezuspješno pokušava raskinuti ugovor o najmu sklopljen 2003. na pet godina i u ući u posjed. Dodao je da je odlukom Općinskog suda u Puli ulazak u posjed odgođen za jesen, uz obrazloženje da treba omogućiti nesmetan rad objekata za vrijeme turističke sezone.

Upitnim Galinec drži i temelj za tu odluku, a to je, kako je rekao, navodni Aneks ugovora o najmu Hotela Croatia iz 2004. godine, kojim se vrijeme najma s pet produžava na deset godina. Taj dokument, tvrdi, nije javnobilježnički ovjeren niti je uveden u poslovne knjige Industrogradnje.

Suvlasnik i prokurist Fio&D-a Dragan Boljat kojeg je Galinec prozvao za navodne malverzacije ugovorom o najmu, nije bio dostupan kako ni dao odgovor na te optužbe.

Hotel Croatia u Dugoj uvali izgrađen je 1991. godine. Ima 128 soba odnosno 252 kreveta, restorane, caffe bar i noćni klub, kongresnu dvoranu, poslovne prostore, trgovine i druge sadržaje. Neposredno uz hotel smještena je depadansa, izgrađena 2002. godine, s 97 soba i 17 apartmana odnosno 285 kreveta. Kompleks obuhvaća i zgradu zdravstveno-rekreacijskog centra.

Tržišna vrijednost kompleksa s pripadajućim zemljištem iznosi 31,5 milijuna eura, prema procjeni vrijednosti iz travnja 2008.



Hina