Info servis

Ericsson Nikola Tesla: novi izvozni poslovi u ZND

Kompanija Ericsson Nikola Tesla ugovorila je na tržištu Zajednice Neovisnih Država nove poslove u vrijednosti od 45,6 milijuna kuna, izvijestili su danas iz te kompanije.

S kupcem Svjazinvest, najvećim ruskim fiksnim operatorom i dugogodišnjim poslovnim partnerom Ericssona Nikola Tesla, sklopljen je posao kojim se rekonstruira njegova telekomunikacijska mreža u Sjeverozapadnoj regiji Rusije i to u Arhangelsku, Kalinjingradu, Komi, Vologdi, Pskovu, Sankt Peterburgu, Novgorodu, Kareliji i Murmansku.

Iz Ericssona pritom naglašavaju kako se ovim projektom zamjenjuje devet Alcatelovih i Siemensovih centrala Ericssonovim suvremenim centralama u fiksnoj mreži.

Ugovorena realizacija novih zonskih čvorova u svim oblastima Sjeverozapadne regije Rusije, pretplatnicima te regije omogućit će odabir alternativnih operatora u međugradskom i međunarodnom prometu.

Ovim ugovorom Ericsson znatno proširuje svoju instaliranu bazu u toj regiji, a prodire i u nove oblasti, stvarajući tako platformu za buduća proširenja i uvođenje novih usluga, navodi se u priopćenju.

Dodaje se kako je istodobno Ericsson Nikola Tesla ugovorio i izvozne poslove s operatorom Peterstar iz Sankt Peterburga o isporuci opreme za proširenje širokopojasne mreže te s operatorom mobilne telefonije MegaFon o isporuci dijelova za proširenje fiksne telekomunikacijske mreže te opreme za ćelijsko planiranje.

Značajan udio novih izvoznih poslova odnosi se i na najmodernije IP poslovne komunikacijske sustave, zaključuju iz Ericssona Nikola Tesla.



Hina