Info servis

Nokia otvara ured u Zagrebu

Finski proizvođač mobitela 'Nokia' otvara početkom lipnja ured u Zagrebu koji će djelovati u sklopu 'Nokia Alps Adriatic' regije koja obuhvaća Hrvatsku, Sloveniju, Bosnu i Hercegovinu, Švicarsku i Austriju, rečeno je na današnjoj konferenciji za novinare Nokie.

Ciljevi Nokie u Hrvatskoj u narednom razdoblju podudaraju se s općim ciljem tvrtke, a to je da uz zadržavanje vodeće globalne pozicije u proizvodnji mobilnih telefona postane respektabilni davatelj internetskih, komunikacijskih i multimedijskih usluga, rekao je direktor Nokia Alps Adriatica Martin Pedersen.

On je, uz ostalo, najavio da će se Nokia usmjeriti na rast internetskih usluga za korisnike koji će uz upotrebu mobitela moći koristiti navigaciju, slušati glazbu, gledati televiziju, igrati igre, snimati i slati fotografije, ali i koristiti svoje uređaje u poslovne svrhe.

Osvrćući se na stanje na hrvatskom tržištu, direktor prodaje Nokia Alps Adriatic i budući voditelj Nokijina ureda u Zagrebu Attila Der rekao je da je Hrvatska među državama koje bilježe najveći rast upotrebe mobilnih telefona u Europi. Prema njegovim podacima, najprodavaniji modeli u Hrvatskoj su oni klasičnog dizajna i funkcija.

Der je pobliže objasnio novi Nokijin mobilni internet servis 'Ovi' koji omogućuje jednostavno stavljanje i razmjenu sadržaja na internet. Temelj za razvoj tog servisa su Nokijina istraživanja koja pokazuju da korisnici mobitel gotovo najmanje koriste za razgovor - samo 12 posto ukupnog vremena korištenja, dok najviše vremena uzima slanje poruka (37 posto) i korištenje multimedijskih sadržaja (16 posto).



Hina