Info servis

Agenciju Meritor Media preuzela portugalska Young Network Grupa

Zagrebačka agencija za odnose s javnošću Meritor Media, specijalizirana za tvrtke s područja ICT ili informacijskih tehnologija, postala je dio slične portugalske grupacije Young Network, koja je preuzela većinski vlasnički udjel od 75 posto u Meritor Mediji, objavljeno je na današnjoj konferenciji za novinare u Zagrebu.

Riječ je o prvom takvom preuzimanju na hrvatskom tržištu odnosa s javnošću, čime su osnivačica, vlasnica i direktorica Meritor Medie Rašeljka Maras Juričić te direktor portugalskog Young Networka Joao Durate vrlo zadovoljni.

Vjeruju da će im to omogućiti dalji razvoj te širenje i na neke druge tržišne sektore osim ICT-a, poput turizma, prometa i drugih.

Iznos navedenog preuzimanja je poslovna tajna, kazala je Maras Juričić koja zadržava 25 posto vlasničkog udjela te mjesto direktorice Meritora.

Najavila je da će se već ove godine broj zaposlenih u Meritoru povećati na više od deset.

Agencija je prošle godine ostvarila 1,6 milijuna kuna prihoda, a ove godine očekuje porast prihoda na oko 1,8 milijuna kuna.

Meritor Media osnovana je prije šest godina od kada bilježi kontinuirani rast.

Duarto iz Young Networka, jedne od vodećih agencija za odnose s javnošću u Portugalu, očekuje da će im preuzimanje i suradnja s Meritorom otvoriti nove poslovne prilike ne samo u Hrvatskoj nego i na drugim istočnoeuropskim tržištima.

Kazao je da su prošle godine ostvarili oko 3 milijuna eura prihoda, te da pored 60 stalno zaposlenih u partnerskoj mreži diljem svijeta imaju oko 750 konzultanata.

Young Network osnovana je 2000. kao agencija za strateško savjetovanje, da bi od 2004. prerasla u Grupu preuzimanjem još jedne agencije za odnose s medijima PressDirecto te osnivanjem tvrtke za praćenje medija i business intelligence News Search.



Hina