Info servis

Imex banka: 2007. bruto dobit povećana 36 posto

Bruto dobit Imex banke ostvarena u 2007. godini, prema privremenim i nerevidiranim financijskim izvješćima, iznosi 7,3 milijuna kuna, što predstavlja povećanje od 36 posto u odnosu na prethodnu godinu, objavljeno je iz te banke.

Imovina Imex banke iznosila je pak na kraju prošle godine 1,02 milijarde kuna, odnosno 42 posto u odnosu na prethodnu godinu.

Pritom su ukupni depoziti porasli za 49 posto i iznose 874 milijuna kuna, od čega se na depozite pravnih osoba i obrtnika odnosi 478 milijuna kuna, dok štednja građana iznosila 410 milijuna kuna i bila je za 25 posto viša nego u 2006. godini.

Ukupni krediti iznose pak 678 milijuna kuna, od čega krediti pravnim osobama i obrtnicima iznose 488 milijuna kuna i predstavljaju 72 posto ukupno odobrenih kredita.

Krediti stanovništvu čine pak 22 posto ukupno odobrenih kredita Imex banke, odnosno iznose 150 milijuna kuna.

Iz Imex banke ističu i kako je u ovoj godini planirana investicije od 28 milijuna kuna u širenje poslovne mreže u cijeloj zemlji, kao i znatna ulaganja u informatičku tehnologiju kako bi se adekvatno podržalo tržišno širenje i planirano lansiranje novih proizvoda i usluga.

U prvom planu je otvaranje četvrte poslovnice u Zagrebu, te poslovnica u Puli, Osijeku i Dubrovniku, čime se želi zaokružiti prisutnost Imex banke u svim regijama putem mreže od 16 poslovnih jedinica.

Hina