Info servis

Dodijeljene plakete "Zlatna kuna" HGK-Komore Zagreb

U sklopu svečane sjednice Gospodarskog vijeća HGK-Komore Zagreb danas su dodijeljene plakete "Zlatna kuna" najuspješnijim trgovačkim društvima za ostvarene poslovne rezultate u 2006. godini te za dostignuća na području inovacija kao i u povodu značajnih obljetnica.

U kategoriji velikih trgovačkih društava s područja Grada Zagreba "Zlatnu kunu" dobila je tvrtka Končar - D&ST (Distributivni i specijalni transformatori), dok je s područja Zagrebačke županije u istoj kategoriji nagrađena tvrtka Inker.

Zlatnu plaketu u kategoriji srednjih trgovačkih društava s područja Grada Zagreba dobila je tvrtka Exor koja se bavi informatičkim inženjeringom, dok je s područja Zagrebačke županije nagrađena tvrtka Telegra koja se bavi projektiranjem, razvojem, proizvodnjom, ugradnjom i održavanjem prometnih i telekomunikacijskih sustava.

U kategoriji malih trgovačkih društava s područja Grada Zagreba Zlatnu plaketu je dobila tvrtka Glazir, proizvođač voćnih fila i punila za pekarsku industriji, a tvrtka S.K.A.H. iz Križa koja proizvodi kolače, čajna peciva, torte i ostale slastice, dobitnik je plakete u toj kategoriji s područja Zagrebačke županije.

Posebno priznanje Komore Zagreb dobila je tvrtka Pluto u povodu 85 godina poslovanja te tvrtka Samoborka za 100 godina poslovanja.

Prema riječima predsjednika HGK-Komore Zagreb Zlatana Froelicha, nagrađene su kompanije koje su ostvarile izuzetne poslovne rezultate u primjeni novih tehnologija, izvoznim postignućima, zapošljavanju i inovativnosti, što je pretpostavka daljnjeg razvoja i sudjelovanja na zahtjevnom svjetskom tržištu roba i usluga.

Čestitajući nagrađenima kazao je kako je uvjeren da će im ove nagrade biti poticaj za nove poslovne uspjehe, daljnji razvoj proizvodnje te jačanje izvoza.

Prema njegovim riječima, Komora Zagreb naglasak stavlja na proces brže prilagodbe trgovačkih društava tehničkim i drugim standardima EU-a, te na afirmaciju kvalitete hrvatskih proizvoda i usluga, kao i na nova ulaganja, posebice u proizvodnju, tehnološki razvitak, stvaranje nove dodane vrijednosti, povećanje izvoza i zapošljavanja.



Hina