Info servis

VIPnet povećao prihode i dobit

Telekomunikacijska tvrtka Vipnet u prvih devet mjeseci ove godine ostvarila je prihod od 1,2 milijarde kuna, što je za 14 posto više nego u istom razdoblju prošle godine, dok dobit u tome razdoblju, prije oporezivanja i amortizacije, iznosi 618,8 milijuna kuna, i veća je za 8,9 posto, u odnosu na prvih devet mjeseci prošle godine, izvijestila je danas u Osijeku Uprave poduzeća.

Član Uprave Dino Dogan kazao je na konferenciji za novinare kako je tvrtka, potkraj rujna, zabilježila 2,1 milijun korisnika svojih usluga, dodavši kako je tijekom ove godine za 6,1 posto porastao broj korisnika koji kod kuće više koriste mobilni telefon od fiksnog.

Dogan je izvijestio kako će tvrtka iduće godine nastaviti s ulaganjima u usluge bežičnog širokopojasnog interneta, jer to drži preduvjetom daljnjeg gospodarskog razvoja.

Direktor marketinga za poslovne korisnike Alen Ranilović izvijestio je kako je, u razdoblju od 2004. do 2007. godine, u razvoj bežičnog interneta Vipnet uložio 465,9 milijuna kuna, a udio te usluge u ukupnim broadband uslugama u listopadu ove godine iznosio je 22 posto, što je za 40 posto više u odnosu na kraj prošle godine.

Predstavnici Uprave Vipneta na konferenciji su ravnatelju osječke Kliničke bolnice Željku Vranješu uručili donaciju od 100.000 kuna namijenjenu Odjelu za pedijatriju ove zdravstvene ustanove.



Hina