Info servis

IPO Optima telekoma: za drugi krug 440 tisuća dionica

U prvom krugu upisa dionica Optima Telekoma, koji je zaključen 5. prosinca, imatelji obveznica tog operatera fiksne telefonije upisali su dionica u ukupnom iznosu od 140,4 milijuna kuna, pa je za drugi krug, koji će trajati od 10. do 14. prosinca, za upis ostalo raspoloživo 441.790 dionica, objavljeno je danas iz Optima Telekoma.

Optima je na javnu ponudu izložila 800 tisuća novih dionica te 110 tisuća dionica vlasnika tvrtke, Matije Martića, i to u rasponu cijene od 260 do 300 kuna po dionici.

U prvom su krugu dionice mogli upisati imatelji obveznica koje je Optima Telekom izdao u veljači ove godine, dok će u drugom krugu dionice moći će upisati sve pravne i fizičke osobe.

Iz Optime pritom navode da će se alokacija dionica, ukoliko će potražnja fizičkih osoba biti veća od predviđene, utvrditi na 'pro rata' osnovi, odnosno proporcionalno upisanom iznosu, a povrat iznosa više uplaćenih sredstava investitora će biti proveden do 20. prosinca.

Upis dionica vršit će se u poslovnicama Zagrebačke banke, u kojima je dostupan i prospekt ove javne ponude.

"Vrlo smo zadovoljni iskazanim interesom postojećih obvezničara u prvom krugu koji nam potvrđuje kako su naši dugoročni partneri prepoznali poslovne rezultate i daljnje planove Optima Telekoma. Također, bilo je iznimno važno da nakon prvog kruga ostane dovoljan broj dionica i za ostale potencijalne investitore kao što su mirovinski fondovi i građani", zaključuje se u priopćenju Optima Telekoma.



Hina