Info servis

Grupa Riviera Poreč s 41,3 posto većom neto dobiti

Hotelsko-turistička Grupa Riviera Poreč, koja posluje s 18 hotela te po pet apartmanskih naselja i kampova u Istri i Dubrovniku, devet je ovogodišnjih mjeseci završila s neto dobiti od 84,09 milijuna kuna ili 41,3 posto više nego je ta dobit iznosila za isto prošlogodišnje razdoblje.

Po podacima iz financijskog izvješća s Zagrebačke burze devetomjesečna dobit Grupe Riviera Poreč nakon oporezivanja iznosila je 85,47 milijuna kuna, ali je zbog manjinskih interesa ta dobit za 1,38 milijuna smanjena na naveden iznos neto dobiti.

Grupa je u devet mjeseci ove godine ostvarila 522,86 milijuna kuna ukupnih prihoda, što je 62 milijuna kuna ili 14 posto više u odnosu na iste mjesece prošle godine.

Većina ukupnih prihoda ili 508,03 milijuna kuna odnosi se na poslovne prihode, koji su porasli 14 posto.

Istodobno, u Grupi bilježe i porast ukupnih rashoda, od 9,5 posto, na 437,38 milijuna kuna.

Pritom su operativni rashodi porasli za 37 milijuna kuna ili za gotovo 10 posto u odnosu na lani, od čega su najviše, za 17 milijuna kuna ili 14 posto porasli materijalni troškovi, na 139,08 milijuna kuna.

U komentaru uz Izvješće iz Riviere to pojašnjavaju većim direktnim troškovima od oko 4 milijuna kuna, što povezuju s ostvarenjem većeg poslovnog prihoda. Dodaju i da su imali drugačiju dinamiku nabave sitnog inventara te troškova tekućeg i investicijskog održavanja.

Troškovi osoblja porasli su, navode, za oko 9 milijuna kuna zbog povećanja plaća i otpremnina, dok se primjenom povećanih stopa amortizacije u ovoj godini imali veći trošak od oko 8 milijuna kuna u odnosu na lani.

Grupa Riviera Poreč u svojim smještajnim objektima u Istri i Dubrovniku raspolaže s ukupno 6.669 hotelskih kreveta, od kojih je 1.448 u kategoriji četiri zvjezdice, dok u apartmanskom smještaju ima 4.715 kreveta, a u kampovima 19.400 mjesta.

Po podacima iz izvješća Riviera Poreč je u većinskom vlasništvu Dom Holdinga, koji drži 77,91 posto dionica.



Hina