Info servis

Atlantic Grupa: rast dobiti od 62 posto

Atlantic Grupa u prvih je devet mjeseci ostvarila neto dobit od 42 milijuna kuna, što je porast od 62 posto u odnosu na isto razdoblje lani, a dobit iz poslovanja povećana je 38 posto, na 68,8 milijuna kuna, objavili su iz tvrtke.

U prvih devet mjeseci Atlantic Grupa je ostvarila ukupan prihod od 1,3 milijarde kuna, što je porast od 22 posto u odnosu na isti period prošle godine.

Svi segmenti poslovanja Atlantic Grupe, kako se navodi, poslovali su u skladu s planovima. Divizija Distribucija bilježi rast na svim tržištima Jugoistočne Europe, a ukupan rast prodaje divizije u prvih devet mjeseci iznosi 20 posto. Divizija Zdravlje i njega je ostvarila rast od 40 posto, dok je divizija Sportska i aktivna prehrana imala rast od 15 posto.

U ukupnoj prodaji Atlantic Grupe hrvatsko tržište sudjeluje s 60 posto, a međunarodna tržišta s 40 posto.

Vlastite robne marke sudjeluju u prodaji s 51 posto, distribucija proizvoda internacionalnih principala sudjeluje u prodaji s 40 posto, dok proizvodi koje Atlantic Grupa proizvodi kao privatne robne marke za velike poslovne sustave u zemlji i inozemstvu čine 9 ukupne prodaje.

Atlantic Grupa je u devetomjesečnom razdoblju, koje su obilježile tri akvizicije važne za strateški razvoj kompanije te objava izlaska na burzu, nastavila izrazito pozitivan trend rasta prihoda na svim važnijim tržištima i poslovnim segmentima, kazao je potpredsjednik za financije Zoran Stanković. Dodaje kako su ostvareni financijski rezultati sukladni očekivanjima Uprave za ovu godinu.

U travnju je Atlantic Grupa kupila Fidifarm, proizvođača vitaminskih proizvoda i dodataka prehrani u čijem je sastavu poznati brand Dietpharm, krajem svibnja je od Hemofarma preuzeta Multivita, vodeći srbijanski proizvođač vitaminskih instant napitaka, a početkom srpnja makedonska tvrtka Vičiški komerc, jedan od vodećih distributera na tamošnjem tržištu.

Krajem srpnja donesena je odluka o javnoj ponudi dionica Atlantic Grupe i uvrštenju u kotaciju Zagrebačke burze. Javni poziv na upis/kupnju dionica objavljen je 23. listopada, a interes investitora premašio je raspoloživu količinu dionica za pet puta, dok je cijena dionice određena na 935 kuna.

Uvrštenje u kotaciju Zagrebačke burze očekuje se 19. studenog, navodi se u priopćenju.



Hina