Info servis

Potpisan ugovor za izgradnju magistralnog plinovoda Bosiljevo-Split

Ugovorom za izgradnju magistralnog plinovoda Bosiljevo-Split, koji je danas potpisan u Zagrebu, stvoreni su svi preduvjeti za početak radova na tom magistralnom plinovodu čime počinje plinofikacije Like i Dalmacije, priopćeno je iz Plinacroa.

Ugovor su potpisali Branko Radošević, predsjednik i Dragica Krpan, članica Uprave Plinacra, te direktor zagrebačke Montmontaže Vlado Žibrat, ovlašteni partner za potpisivanje ugovora Poslovne udruge koju još čine STSI - Integrirani tehnički servisi, ZM Montag, Monter SM i Montig PIM iz Zagreba te splitski Konstruktor inženjering.

Prva dionica plinovoda od Podrebra kraj Bosiljeva, gdje će se obaviti spajanje na već izgrađeni magistralni plinovod Pula-Karlovac, do Josipdola duga je 29 kilometara, a uvođenje u posao i gradnja plinovoda počet će, kako je planirano, već 30. listopada ove godine. Radovi će prema terminskom planu biti gotovi za osam mjeseci.

Plinovodni sustav Like i Dalmacije najvažniji je i najveći projekt drugog investicijskog ciklusa izgradnje i modernizacije plinskoga transportnog sustava u koji će Plinacro uložiti ukupno 443 milijuna eura.

Potpisivanju ugovora prethodio je međunarodni javni natječaj koji je proveden prema vodiču za nabavu Europske investicijske banke, a ponuda domaće Poslovne udruge ocijenjena je najpovoljnijom.

Udruga domaćih tvrtki dosad je uspješno izgradila plinovode Slavonski Brod-Kutina, Zagreb Istok-Kutina, Lučko-Ivanja Reka i najveću dionicu magistralnog plinovoda Pula-Karlovac od Delnica do Draganića.



Hina