Info servis

BMW planira četvrti automobilski brand

Njemački proizvođač luksuznih automobila BMW mogao bi kreirati četvrti automobilski brand, uz postojeći BMW, Mini i Rolls-Royce, izvijestio je Frankfurter Allgemeine Zeitung.

Novi brand bit će jedna od tema revizije buduće poslovne strategije čiji će detalji biti objavljeni uskoro, doznaje FAZ, navodeći i tvrdnje izvora da BMW neće od američkog proizvođača Ford-a kupovati Volvo.

Njemački je tjednik Capital u četvrtak izvijestio da će BMW-ova revidirana strategija biti koncentrirana na pojačanje produktivnosti te da ne uključuje zahtjev za značajnijim smanjenjem broja radnih mjesta. Među BMW-ovim prioritetima biti će i nove tehnologije za smanjenje zagađenja, doznaje Capital, ne navodeći izvor svojih informacija.

Ta njemačka poslovna skupina planira lansirati nekoliko novih modela, uključujući mini kompaktno vozilo, mini terenca i manji Rolls-Royce kako bi povećala prodaju i snizila emisiju ugljičnog dioksida, napominje tjednik.

Promjene u poslovanju trebale bi također omogućiti kompaniji da ostvari ciljanu prodaju od 1,6 milijuna već 2009., odnosno godinu dana prije planiranog roka.

BMW je prošle godine prodao rekordnih 1,37 milijuna vozila a u 2007. cilja ih prodati 1,4 milijuna. No, njegove planove koči rast cijena roba, jačanje eura prema dolaru i jenu i trošak razvoja "zelenijih vozila".



Hina