Info servis

Hrvatski gospodarstvenici u Nišu i Leskovcu

U organizaciji HGK-Komore Zagreb hrvatski gospodarstvenici od 25. do 28. rujna borave u Nišu i Leskovcu, gdje će s predstavnicima srbijanskih tvrtki dogovarati moguće oblike poslovne suradnje u proizvodnji, transferu tehnologija, te izvozno-uvoznim poslovima s naglaskom na širenju tržišta.

Posjet je organiziran temeljem poziva regionalnih privrednih komora Niša i Leskovca, a u hrvatskom izaslanstvu su predstavnici 10 tvrtki iz prehrambene, drvne i metalske industrije, te strojogradnje, tiskarske i drugih djelatnosti iz Zagreba, Daruvara, Varaždina, Ludbrega, Rijeke, Huma na Sutli i Slavonskog Broda.

U okviru posjeta danas je u Nišu održan srbijansko-hrvatski poslovni forum, uz sudjelovanje predstavnika 30 tvrtki iz Niša i regije. Tom prigodom predsjednici Komore Zagreb i Regionalne privredne komore Niša Zlatan Fröhlich i Pera Milovanović potpisali su Sporazum o međukomorskoj suradnji.

Hrvatsko gospodarsko izaslanstvo 27. rujna posjetit će Leskovac gdje su predviđeni razgovori s tamošnjim gospodarstvenicima, a također će se potpisati sporazum o suradnji Regionalne privredne komore Leskovca i Komore Zagreb.

Hrvatski izvoz na srbijansko tržište prošle je godine dosegao 516,8 milijuna dolara, a uvoz iz Srbije bio je 227,3 milijuna dolara. U prvom polugodištu ove godine izvoz Hrvatske u Srbiju iznosio je nešto više od 280 milijuna dolara.



Hina