Info servis

Hrvatski gospodarstvenici u Nišu i Leskovcu

U organizaciji HGK-Komore Zagreb hrvatsko gospodarsko izaslanstvo posjetit će od 25. do 28. rujna regionalne privredne komore Niša i Leskovca u Srbiji.

Cilj posjeta, kako su objavili iz HGK, je razviti suradnju u proizvodnji, transferu tehnologija, te izvozno-uvoznim poslovima, s naglaskom na širenju tržišta.

U hrvatskom gospodarskom izaslanstvu su predstavnici 11 tvrtki iz prehrambene, drvne i metalske industrije, strojogradnje, tiskarske i drugih djelatnosti iz Zagreba, Daruvara, Varaždina, Ludbrega, Rijeke, Huma na Sutli i Slavonskog Broda. U izaslanstvu će biti i predstavnici Udruženja "Drvni cluster sjeverozapadne Hrvatske".

Tijekom posjeta održat će se bilateralni poslovni razgovori predstavnika hrvatskih tvrtki s tamošnjim gospodarstvenicima o mogućim oblicima poslovne suradnje.

Tom će se prigodom također održati i gospodarske prezentacije te tematski skupovi na kojima će hrvatski predstavnici predstaviti projekt društveno odgovornog poslovanja i provedbu sustava kvalitete prema ISO standardima.

Tijekom posjeta Srbiji čelnici Komore Zagreb potpisat će sporazume o suradnji s regionalnim privrednim komorama Niša i Leskovca.

Hina