Info servis

HOK: na sajmu u Celju deset hrvatskih obrtnika

Na ovogodišnjem 40. Međunarodnom obrtničkom sajmu (MOS) u Celju, koji će se održati od 12. do 19. rujna, predstavit će se i deset hrvatskih obrtnika, najavljeno je na današnjoj konferenciji za novinare Hrvatske obrtničke komore (HOK).

HOK ove godine po dvanaesti put organizira, te s 50 posto sufinancira troškove nastupa deset svojih članova na MOS-u, i to na zajedničkom izložbenom prostoru veličine 50 četvornih metara.

Ove godine obrtnici na sajmu u Celju predstavljaju umjetničke i industrijske odljevke, opremu za ugostiteljstvo, strojeve za CNC obradu metala i informatički inženjering, prirodnu kozmetiku, inox i mesinganu galanteriju, obradu metala, gumarske proizvode i galanteriju te drvene bačve.

Na zajedničkom prostoru HOK-a također izlaže i Hrvatski savez obrtničkih zadruga koji će predstaviti proizvode svojih članica.

Za vrijeme trajanja 40. MOS-a, 17. rujna održat će se poslovni razgovori na kojima će sudjelovati i 14 obrtnika članova HOK-a. Za poslovne razgovore prijavljeno je 70-ak poduzetnika iz Slovenije, Hrvatske, BiH, Srbije, Makedonije, Italije i Austrije.

Na ovogodišnjem 40. MOS-u, kako su istaknuli predstavnici Sajma, na više od 60.000 kvadratnih metara predstavit će se 1.605 izlagača iz 33 države, a očekuje se da će Sajam posjetiti 170 tisuća posjetitelja.

Iz HOK-a su najavili nastup hrvatskih obrtnika na Jesenskom sajmu u Grazu koji se održava od 29. rujna do 7. listopada te na Generalnom bosanskohercegovačkom sajmu "ZEPS 2007." u Zenici od 16. do 21. listopada.



Hina