Info servis

Vipnet u prvom polugodištu s rastom prihoda i dobiti

Telekomunikacijska tvrtka Vipnet prvo je ovogodišnje polugodište završila s 85,7 milijuna eura operativne dobiti, što je porast od 5,4 posto u odnosu na isto razdoblje prošle godine, dok im je dobit prije kamata i poreza porasla 16,9 posto, na 48,3 milijuna eura, izvijestili su danas iz te tvrtke.

Ukupni su prihodi Vipneta u prvih šest mjeseci ove godine iznosili 226,7 milijuna eura i bili su za 4 posto viši od onih u istim lanjskim mjesecima.

Iz Vipneta navode i da su do sredine ove godine stekli 2 milijuna korisnika, što je 16 posto više u odnosu na prvo polugodište prošle godine. Zabilježili su i rast broja pretplatnika od 41 posto, pri čemu ne navode konkretne brojke.

Predsjednica Uprave Vipneta Marie-Helene Magenschab ističe da su zadovoljni postignutim financijskim rezultatima i rastom broja korisnika, posebno pretplatnika.

Vipnetove poslovne rezultate za prvu polovicu ove godine jučer je objavila Telekom Austria grupa u Beču, u sklopu koje posluje 'mobilkom austria grupa', a u čijem je većinskom vlasništvu Vipnet.



Hina