Info servis

Rapski Imperial s manjim gubitkom

Najveća hotelska kuća otoka Raba, Imperial d.d., prvo je ovogodišnje polugodište završila s 13,6 milijuna kuna gubitka, što je 9,6 posto manji gubitak nego u istom prošlogodišnjem razdoblju, podaci su iz financijskog izvješća te tvrtke s Zagrebačke burze.

Imperial je u prvih šest mjeseci ove godine ostvario 25 milijuna kuna ukupnih prihoda ili 6,6 posto više nego u istim lanjskim mjesecima, dok su ukupni rashodi porasli za svega 0,2 posto, na 38,6 milijuna kuna.

U gotovo svim segmentima prihodi su ove godine u porastu u odnosu na lani, pri čemu su prihodi od prodaje u inozemstvu povećani 6,4 posto, na 14,85 milijuna kuna, a oni od prodaje u zemlji za gotovo 3 posto, na 7,46 milijuna kuna.

Kod ukupnih rashoda najveći se dio, gotovo 35 posto ili 13,44 milijuna kuna, odnosilo na troškove osoblja, koji su u odnosu na lani porasli 4,5 posto. Pad od gotovo 18 posto, na 3,75 milijuna kuna bilježe kod financijskih rashoda.

Takve poslovne rezultate u komentaru uz Izvješće iz Imperijala ocjenjuju boljim od prošlogodišnjih dodajući da im je i likvidnost bolja.

U sklopu tvrtke Imperial nalaze se četiri hotela (Padova, Imperial, Carolina i Eva s više od 1.300 kreveta), dva hotelsko-turistička naselja San Marino i Suha Punta te dva autokampa Padova III. i San Marino.

S obzirom na vlasničku strukturu, po podacima iz Izvješća s Burze, najveći udjel od ukupnih 56,42 posto u Imperialu ima država, odnosno Hrvatski zavod za mirovinsko osiguranje (30,28 posto), Hrvatski fond za privatizaciju (22,90) te DAB (3,24 posto).



Hina