Info servis

Atlantic Grupa povećala dobit za 40 posto

Atlantic Grupa u prvom je polugodištu ove godine ostvarila 39,5 milijuna kuna dobiti iz poslovanja, što je 40 posto više u odnosu na isto prošlogodišnje razdoblje, navodi se u priopćenju tvrtke objavljenom na Zagrebačkoj burzi.

Kompanija je u prvih šest mjeseci ostvarila ukupni prihod od 847 milijuna kuna, što u odnosu na isto razdoblje lani predstavlja rast od 21 posto.

U ukupnoj prodaji Atlantic Grupe hrvatsko tržište sudjeluje sa 60 posto, a međunarodna tržišta sa 40 posto.

Vlastite robne marke sudjeluju u prodaji s 52 posto, distribucija proizvoda robnih marki internacionalnih principala sudjeluje u prodaji s 39 posto, dok proizvodi koje Atlantic Grupa proizvodi kao privatne robne marke za velike poslovne sustave u zemlji i inozemstvu čine 9 posto prodaje.

U tvrtki ističu kako su prvu polovicu godine obilježile tri akvizicije važne za daljnji poslovni rast i strateški razvoj kompanije. Riječ je o kupnji tvrtke Fidifarm, preuzimanje srbijanskog proizvođača vitaminskih instant napitaka u granulama i šumećim tabletama tvrtke Multivit te preuzimanje makedonske tvrtke Vičiški komerc, jednog od vodećih distributera na tamošnjem tržištu.

Šestomjesečno razdoblje, kako se navodi, zaključeno je odlukom Glavne skupštine o povećanju temeljnog kapitala izdavanjem novih dionica u svrhu inicijalne javne ponude. Javna ponuda dionica obuhvatit će 31,01 posto dionica kompanije, a njihov plasman planira se nakon odobrenja Hrvatske agencije za nadzor financijskih usluga (Hanfa) za jesen 2007.



Hina