Info servis

Ingra predstavila izdanje novih 10.000 dionica javnom ponudom

Zagrebačka tvrtka za izvođenje investicijskih radova Ingra d.d. predstavila je danas izdanje novih 10.000 dionica, javnom ponudom, koje će se izdavati po cijeni od 35.000 kuna po dionici.

Očekuje se, kako je rečeno, da će krajem kolovoza ili početkom rujna dionice biti uvrštene u Prvu kotaciju Zagrebačke burze.

Kako je rečeno na prezentaciji, Glavna skupština Ingre je 26. lipnja donijela odluku o povećanju temeljnog kapitala i izdavanju novih nematrijaliziranih redovnih dionica javnom ponudom uz uplatu uloga u novcu.

Agenti izdanja su ICF i Raiffeisen bank, a upis dionica obavljat će se u dva kruga.

U prvom krugu, koji će trajati od 24. srpnja do 7. kolovoza u 20 sati svaki dioničar imat će pravo upisati nove dionice u omjeru 4:1, odnosno tako da na svake četiri dionice koje je dioničar imao na dan održavanja Glavne skupštine (26. lipnja) ima pravo prvenstva pri upisu jedne nove redovne dionice.

U drugom krugu koji počinje teći trećeg radnog dana od dana završetka upisa u prvom krugu ulagatelji mogu upisati eventualne preostale dionice. Drugi krug trajat će pet dana.

Do 22. kolovoza izvršit će se uplata i bit će završena emisija, rečeno je.

Predsjednik Uprave Ingre Igor Oppenheim kazao je kako će se sredstva prikupljena izdanjem novih dionica koristiti za projekte u Hrvatskoj, primjerice izgradnju zagrebačke Arene, zatim izgradnju poslovnog objekta u Dubrovniku te neke nove projekte. Prema njegovim procjenama, pola dionica prodat će se u prvom kruga.

Istaknuo je kako tvrtku u budućnosti očekuje povećanje investicijskih aktivnosti i ulazak na nova tržišta. Vizija je da u 2010. godini vrijednost novih ugovorenih poslova premaši 500 milijuna eura.

Osvrnuvši se na poslovne rezultate Oppenheim je kazao da se za ovu godinu planira ostvarenje 550 milijuna kuna prihoda te dobit od 60 milijuna kuna.

Za 2008. se planiraju prihodi od 850 milijuna kuna te dobit od 100 milijuna kuna, dok bi u 2009. prihodi trebali biti 1,1 milijardu kuna, a dobit 130 milijuna kuna.

Čelni čovjek Ingre kazao je i kako se tvrtka planira javiti na javni natječaj za izgradnju novog putničkog terminala u zračnoj luci Pleso, koji bi trebao biti raspisan do kraja godine.

Hina