Info servis

Schneider Electric u Hrvatskoj ostvario promet od 75,2 milijuna kuna

Proizvođač električne opreme, kompanija Schneider Electric, prošle je godine u Hrvatskoj ostvarila promet od 75,2 milijuna kuna, što je porast od 22 posto u odnosu na 2005. godinu, objavili su predstavnici kompanije na današnjoj konferenciji za novinare.

U Hrvatskoj kompanija posluje od 2000. godine, i pozicionirala se kao isporučitelj opreme i rješenja za trgovačke centre, poslovne i stambene objekte, brodove, autoceste, vjetroelektrane i sustave vodoopskrbe i odvodnje.

Upitani planiraju li neke investicije u Hrvatskoj predstavnici kompanije odgovorili su kako su sve opcije otvorene, jer je hrvatsko tržište veoma dinamično.

"U ovom trenutku nemamo nikakve namjere, ali to ne znači da ih nećemo imati za primjerice šest mjeseci", kazao je marketing menager Davor Novak.

Kompanija Schneider Electric je prisutna u 106 zemalja i zapošljava gotovo 105.000 ljudi. Ukupan promet od prodaje u 2006. u cijelom svijetu iznosio je 13,7 milijardi eura, što predstavlja rast od 17,6 posto u odnosu na prethodnu godinu.

Najveći dio prodaje (47 posto) ostvaruje se u zemljama Europe, u sjevernoj Americi 27 posto, u azijsko-pacifičkom području 18 posto, a preostalih osam posto odnosi se na ostatak svijeta.

Istraživačko - razvojni centri kompanije postoje u 25 zemalja i zapošljavaju 6.500 ljudi.

Uz vlastitih 205 tvornica u cijelom svijetu, spomenuto čini kompaniju Schneider Electric, globalnim liderom na području distribucije električne opreme te ih svrstava na drugo mjesto što se tiče poslova upravljanja i automatizacije, rečeno je na konferenciji za novinare.

Glavna četiri segmenta tržišta kompanije su energetika i infrastruktura, industrija, zgradarstvo i stanovanje.

U zgradarstvu kompanija ostvaruje 37 posto prodaje, u industriji 32 posto, u energetici i infrastrukturi 16 posto te u stanovanju 15 posto prodaje.

Hina