Info servis

Ugovor HAAB i Grada Siska o "cash pool-u"

Gradonačelnik Siska Dinko Pintarić i potpredsjednik Uprave Hypo Alpe-Adria-Banke (HAAB) Krešimir Starčević popisali su danas Ugovor o objedinjenom vođenju računa za Grad Sisak, gradska trgovačka društva i ustanove, tzv. "cash pool", izvijestili su iz HAAB.

Uslugu tzv. cash poola koriste mnogi razvijeni europski gradovi, kao i neki hrvatski gradovi, jer im omogućava značajne uštede, povećanje prihoda te optimalno gospodarenje proračunskim sredstvima.

U Sisku u cash poolu sudjeluje 17 gradskih poduzeća i ustanova, uključujući i sam Grad. S obzirom na to da svih 17 poduzeća prema Banci nastupaju kao jedan financijski vrlo jak klijent, uvjeti koje dobivaju mnogo su bolji od uvjeta koje bi svako od poduzeća moglo samostalno ishoditi kod bilo koje poslovne banke.

Hypo je pripremio i poseban paket usluga i proizvoda za zaposlenike svih sudionika cash poola, uz povoljnije uvjete, čime se i djelatnicima gradskih društava pruža mogućnost korištenja povoljnijeg statusa u poslovanju s Bankom, navodi se u priopćenju.

Dodaje se kako je ta banka Sisak prepoznala kao grad s velikim gospodarskim potencijalom koji se uz dobra ulaganja i povoljne uvjete može još više razviti i pretvoriti u pokretača razvoja gospodarskog kraja ove regije.



Hina