Info servis

Pula: potpisan ugovor o kreditiranju poduzetnika

Ugovor o kreditiranju poduzetnika, obrtnika i trgovačkih društava u Istarskoj županiji, vrijedan 54 milijuna kuna, potpisali su danas u Puli direktor Istarske razvojne agencije Darko Lorencin i predstavnici sedam poslovnih banaka.

Riječ je o drugoj kreditnoj liniji iz Konzorcija za jamstva "Istra 21", prve regionalne jamstvene sheme specifične po tome što se jamstva za kredite poduzetnika, obrtnika i trgovačkih društava daju iz sredstava konzorcija odnosno jamči se javnim novcem, dok su uvjeti kreditiranja najpovoljniji na tržištu.

U ovoj drugoj kreditnoj liniji za razvojne projekte u proizvodnji, turizmu i inovacijama namijenjeno je 54 milijuna kuna.

Lorencin je najavio kako će prioritet kod dodjele kredita imati proizvodnja, poticanje izvoza te inovacije.

"Konzorcij i nova kreditna linija predstavljaju potpuno novi financijski instrument poticanja poduzetništva. Dali smo i najpovoljnije kreditne kamate od 2,95 posto uz valutnu klauzulu uz švicarski franak, a dobili smo i dodatnu kunsku mogućnost, gdje je kamata 6 posto", istaknuo je Lorencin izrazivši pritom zadovoljstvo što su poslovne banke prihvatile novi način kreditiranja poduzetnika u Istarskoj županiji.



Hina