Info servis

Pad dobiti Societe Generale od gotovo dva posto u prvom tromjesečju

Francuska banka Societe Generale u četvrtak je izvijestila o 1,9-postotnom padu neto dobiti u prvom tromjesečju budući su veći operativni troškovi nadjačali snažan rast ostvaren u dijelu inozemnog bankarskog poslovanja s građanima.

Njezina neto dobit u tom je razdoblju iznosila 1,43 milijardi eura dok su prihodi uvećani 4,8 posto, na 6,05 milijardi eura. Nadalje, operativni troškovi u tom su razdoblju uvećani 8,4 posto, na 3,7 milijardi eura.

"Povećanje operativnih troškova odražava nastavak bančinog ulaganja u sve osnovne poslovne operacije", navodi ta francuska banka u svojem priopćenju.

Societe Generale, za koju se smatra da bi mogla biti atraktivna meta preuzimanja za neku značajniju međunarodnu banku, u svojem priopćenju dalje navodi nastavak općenito povoljnih gospodarskih uvjeta tijekom prva tri mjeseca.

Neto dobit u korporativnom i ulagačkom bankarskom poslovanju SocieteGenerala uvećana je 4,6 posto u prvom tromjesečju, na 666 milijuna eura. Bančin odjel inozemnog bankarskog poslovanja sa stanovništvom u tom se razdoblju posebno isticao, zabilježivši rast neto dobiti od 30 posto, na 144 milijuna eura, ujedno i najsnažniji rast unutar grupe.

Hina