Info servis

U Podravki proširen sustav upravljanja kvalitetom ISO 9001

U koprivničkoj Podravki proširen je sustav upravljanja kvalitetom ISO 9001:2000 na procese i proizvode marki Podravka jela (juhe, polugotova jela, specijalni dodaci jelima) i Lino, Dolcela, Kviki (dječja hrana, praškaste slastice i snack proizvodi), objavili su iz te tvrtke.

Certifikatom su do sada bili obuhvaćeni poslovni procesi koji se odnose na razvoj, proizvodnju, prodaju i distribuciju proizvoda iz palete dodataka jelima - robne marke Vegeta.

Certifikaciju je obavila je certifikacijska tvrtka Det Norske Veritas.

Jedna od najznačajnijih aktivnosti koja je prethodila certifikacijskom ciklusu je primjena Q-Pulse software-a, namijenjenog on-line upravljanju dokumentacijom sustava. Implementacijom software-a smanjena je količina papira, skraćeno je vrijeme distribucije dokumenata korisnicima, a olakšana je i povećana dostupnost i pregled samih dokumenata te je omogućeno praćenje kupaca i dobavljača. Na taj način, pojasnili su u tvrtki, Podravkin sustav upravljanja kvalitetom prešao je na "poslovanje bez papira".

Prema najavama iz tvrtke, model upravljanja kvalitetom proširit će se i na ostale poslovne procese prehrambene djelatnosti Podravke. Tako će se ove godine proširiti na proizvodne programe Voća i Povrća te Pića, čija se certifikacija planira do sredine listopada ove godine.

Hina