Info servis

ENT: tri ugovora u Moldaviji, Rusiji i Uzbekistanu vrijedna 9 mln kn

Ericsson Nikola Tesla je početkom travnja potpisao tri nova ugovora, ukupne vrijednosti oko 9 milijuna kuna, u Moldaviji, Rusiji te Uzbekistanu, izvijestili su danas iz Ericssona Nikole Tesle.

U Moldaviji je s kompanijom Transtelecom iz Tiraspolja ugovoren posao modernizacije fiksne mreže utemeljene na internetskom protokolu (IP ASM rješenje).

U Rusiji je potpisan ugovor s kompanijom Wireless Broadband Communications Ltd., i to za za kupca Belgorodenergo iz Belgoroda. Radi se o podizanju sustava na višu programsku razinu i proširenju njihove poslovne mreže, izgrađene na bazi Ericssonovog poslovnog sustava MD110.

U Uzbekistanu su potpisana dva ugovora s Uzbektelecomom kao investitorom za Ericssonovo MX-ONE rješenje koje će biti instalirano u uredu uzbekistanskoga predsjednika.

Riječ je o značajnoj referenci na području Centralne Azije, a nije zanemariva niti činjenica da je posao sklopljen uz stopostotno avansno plaćanje, ističu iz Ericssona.

U priopćenju se navodi kako, u ukupnom poslovanju kompanije poslovi koje su do sada sklapali na tržištima Zajednice Neovisnih Država imaju veoma značajan udio, pa je stoga nastavak suradnje s kupcima u tom dijelu svijeta strateški bitan za Ericsson Nikolu Teslu.



Hina