Info servis

Dalekovod ostvario 74,8 milijuna kuna neto dobiti

Tvrtka Dalekovod u 2006. je ostvarila 74,86 milijuna kuna neto dobiti, što je porast od 3,4 posto prema godini ranije, a ostvareni rezultat u skladu je s planom, navodi se u financijskom izvješću te tvrtke koje prenosi Zagrebačka burza.

Zarada po dionici iznosi 32,63 kuna i bilježi kontinuirani rast, a u skladu sa ostvarenim rastom neto dobiti Društva.

Ukupni su prihodi Dalekovoda lani iznosili 1,5 milijardi kuna i porasli su 15,6 posto prema 2005.

Poslovni su prihodi porasli sa 1,28 milijardi kuna na 1,49 milijardi kuna, a rast bilježe prihodi od prodaje u zemlji, sa 991,24 milijuna kuna na 1,3 milijarde kuna. Istodobno su prihodi od prodaje u inozemstvu smanjeni sa 249,6 milijuna kuna na 130,8 milijuna kuna.

Prihodi po Strateškim poslovnim cjelinama Projektiranje i Proizvodnja su u skladu sa očekivanim i planiranim rezultatom za 2006. Prihodi Strateške poslovne cjeline Izgradnja neznatno premašuju plan poslovanja.

Ukupni rashodi Dalekovoda lani su iznosili 1,4 milijarde kuna i veći su prema godini ranije za 16,3 posto.

U tvrtki navode kako su troškovi u skladu sa ostvarenim kapacitetima proizvodnje, projektiranja i izgradnje te sa planiranim rezultatom po pojedinim strateškim poslovnim cjelinama. Nije bilo značajnijih odstupanja od planiranog nivoa troškova.

Dalekovod Zagreb je izvršio dodatno ulaganje u TKS - Dalekovod iz Doboja. Dodatnim ulaganjem udio Dalekovoda d.d. iznosi 83,17 posto temeljnog kapitala povezanog društva. Ukupna vrijednost dodatnog uloga TSK - Dalekovod, provedenog u 2006. iznosi 731.101 kuna.

Uslijed potreba redovnog poslovanja u inozemstvu registrirane su nove poslovne jedinice u Makedoniji i Kazahstanu. Poslovne jedinice nisu društva kapitala nego su sastavni dio Dalekovoda Zagreb, navodi se u pojašnjenju poslovnih rezultata.







Hina