Info servis

Ingra: neto dobit 39 milijuna kuna

Zagrebačka Ingra, tvrtka za izvođenje investicijskih objekata, u 2006. godini ostvarila je ukupni nekonsolidirani prihod od 382,84 milijuna kuna, uz rashode od 332,98 milijuna kuna, što je rezultiralo s dobiti prije oporezivanja od 49,85 milijuna kuna i neto dobiti od 39 milijuna kuna, objavila je Ingra u svom poslovnom izvještaju dostavljenom Zagrebačkoj burzi.

Sukladno ranijim naznakama, kaže se u Ingrinoj objavi, jači utjecaj na ostvarene prihode ostvarili su inozemni projekti.

Domaća realizacija, napominje se, tijekom 2006. bila jeu investicijskoj fazi zahvaljujući izgradnji novog stambenog kompleksa u zagrebačkoj Ilici, što je dovelo do znatnog povećanja zaliha (za 225,84 posto) ali i avansa po prodanim stanovima.

Financijski prihodi Ingre u 2006. godini iznosili su 46,46 milijuna kuna.

U narednom razdoblju očekuje se jačanje investicijskih aktivnosti na domaćem tržištu, što je, kako se ocjenjuje, rezultat pojačanih aktivnosti i ulaganja na području Hrvatske.

Prethodna godina obilježila je i ulazak u nove projekte za koje se društvo sve više otvara najširoj investicijskoj javnosti pa tako i tržištu kapitala.

Kako bi uspješno realizirala postavljene poslovne planove, Ingra je krajem 2006. izdala obveznica u iznosu od 200 milijuna kuna, što bi Ingri trebalo omogućiti ulogu investitora u infrastrukturnim projektima kao i razvojnog partnera u projektima javno privatnog partnerstva, kaže se u objavi.

Ingra je tvrtka za izgradnju investicijskih objekata, uvoz, izvoz i zastupstvo. Osnovana je 1955. godine, kao izvozna zajednica tadašnjih velikih proizvođača u elektro i strojogradnji s namjerom da oko sebe okupi pojedine grupacije kako bi za njih organizirala izvoz i investicijsku izgradnju u svijetu.

U više od 50 godina djelovanja Ingra je izvela radove u više od 30 zemalja svijeta na više od 100 energetskih objekata kao što su hidroelektrane, crpne stanice i centrale te više od 700 različitih projekata kao što su tvornice, hoteli, turistički kompleksi, bolnice, mostovi i ceste.

Danas djeluje kao dioničko društvo koje je uz investicijsku izgradnju kojom se bavi od osnutka, proširilo djelatnost na stanogradnju, turizam, osobito nautički, cestogradnju i druge prateće djelatnosti.



Hina