Info servis

Ericsson planira nastaviti s akvizicijama

Gigant mobilnih mreža Ericsson planira nove akvizicije radi širenja svojeg multimedijalnog dijela poslovanja, kazao je u četvrtak izvršni direktor te kompanije u intervjuu za švedski dnevni list Svenska Dagbladet.

Carl-Henric Svanberg kazao je kako je vrlo optimističan glede budućnosti multimedijalnih aktivnosti te kompanije, istakavši međutim da će fokus njezinog poslovanja tijekom idućih pet godina u najvećoj mjeri i dalje biti usmjeren na proizvodnju mrežne opreme.

"Doći će do novih akvizicija na području multimedije. Nema potrebe za čekanjem samo zato što smo već proveli nekoliko akvizicija", kazao je Svanberg.

U okviru plana širenja svojeg multimedijalnog dijela poslovanja Ericsson je nedavno kupio norveškog proizvođača opreme za digitalno emitiranje Tandberg Television, kompaniju koja se specijalizirala za rješenja vezana uz prijenos televizijskog signala putem Internet protokola, te kompaniju za proizvodnju dijelova za IP komunikaciju Mobeon.

Provedene su akvizicije također dio nastojanja usmjerenog na širenje Ericssonovog poslovanja s fiksnim mrežama, kazao je nadalje Svanberg, te istakao kako u tom dijelu poslovnih aktivnosti kompanije trenutno ne vidi nikakve nove jazove.

Iako će dio poslovanja s mrežnim sustavima i dalje biti središnji za tu kompaniju, dodao je, IP tehnologija će u budućnosti poprimati će sve veći značaj. "U roku od pet godina multimedija će stvarno uzletjeti", kazao je.

Ericssonu, kazao je on, najnovije akvizicije pomažu u hvatanju koraka s rivalom Alcatel-Lucentom u televizijskom i dijelu poslovanja s fiksnim mrežama, dok mu spajanje tih dviju kompanija u jednu tvrtku odgovara, budući da većina operatera želi imati dva dobavljača sustava, u čemu Ericsson vidi nove poslovne prilike za sebe.



Hina