Info servis

TUI spaja putničko poslovanje s britanskim rivalom First Choice

Najveća europska putnička kompanija, njemački TUI u ponedjeljak je objavio da će spojiti svoje putničko poslovanje s britanskim rivalom First Choice Holidays.

Očekuje se da će to spajanje obuhvatiti samo TUI-jevo poslovanje na području turizma. Njegove poslovne jedinice brodskog prijevoza i hotela neće biti uključene u sporazum.

TUI će zadržati većinski vlasnički udio u novoj njemačko-britanskoj putničkoj kompaniji dok će First Choice imati manjinski udio. Zajedničku kompaniju vodit će izvršni direktor First Choicea Peter Long.

Detalji sporazuma o spajanju trebali bi biti predstavljeni tijekom dana na novinskoj konferenciji u Hamburgu, zajedno s rezultatima poslovanja TUI-ja za 2006., priopćeno je iz te kompanije sa sjedištem u Hannoveru.

Nova kompanija trebala bi izlistati svoje dionice na Londonskoj burzi pod novim imenom. To spajanje bit će drugo po redu od početka godine koje će obuhvatiti jednu njemačku i jednu britansku kompaniju. Naime, u veljači je maloprodajni div KarstadtQuelle pristao spojiti se s MyTravel grupom, dijelom poslovanja britanskog Thomas Cooka.



Hina