Info servis

VTV dobilo rješenje o obavljanju djelatnosti burze

Komisija za vrijednosne papire donijela je na svojoj jučerašnjoj sjednici Rješenje o obavljanju djelatnosti burze Varaždinskom tržištu vrijednosnica (VTV), čime su se stekle sve formalne pretpostavke za skori početak rada Varaždinske burze, izvijestili su danas sa VTV-a.

Rješenjem Komisije za vrijednosne papire odobrene su izmjene i dopune Statuta VTV-a donesene na Glavnoj skupštini 20. ožujka, kojima se omogućava izmjena djelatnosti iz organizacijskog oblika "uređenog javnog tržišta" u "burzu vrijednosnih papira".

Također, Komisija je odobrila i pravila prve i druge kotacije Varaždinske burze d.d., zatim pravila članstva i trgovanja na Burzi, pravila prodaje dionica iz portfelja PIF-ova, pravila o uvjetima uvrštenja prava u Kotaciju prava te zamjena prava za dionice, odnosno poslovne udjele u dražbovnom sustavu, pravila o uvjetima uvrštenja dionica PIF-ova te pravila održavanja dražbe.

Nakon dobivanja rješenja Komisije, da bi VTV postalo Varaždinska burza potrebno je još samo objavljivanje ovog Rješenja u Narodnim novinama te upis Burze u sudski registar Trgovačkog suda u Varaždinu, pojasnili su s VTV-a.

Hina