Info servis

Bayer Schering smanjuje broj zaposlenih za 6.100

Njemački kemijski i farmaceutski koncern Bayer u petak je najavio smanjenje broja svojih zaposlenika diljem svijeta za 6.100, signalizirano još i prije njegovog spajanja s rivalom Scheringom.

U Njemačkoj će ukupno biti ukinuto nekih 1.500 radnih mjesta, od čega 950 u sjedištu Scheringa u Berlinu, stoji u priopćenju te kompanije.

Bayer je otkaze najavio i prije preuzimanja Scheringa prošle godine u sklopu sporazuma vrijednog gotovo 16,9 milijardi eura. Ta kompanija procjenjuje da će smanjenjem broja zaposlenika od 2009. ostvarivati godišnju uštedu u visini 700 milijuna eura.

"Želimo stvoriti međunarodno uspješnu farmaceutsku kompaniju s konkurentnim strukturama troškova", kazao je Werner Wenning, predsjednik upravnog odbora Bayer AG grupacije i nadzornog odbora Bayer Scherinh Pharme.

Najavljeno je 3.150 otkaza u Europi, 1.000 u Sjedinjenim Državama, 750 u azijsko-pacifičkoj regiji i Japanu, te 1.200 u Latinskoj Americi i Kanadi.

Berlin će ostati najveći Bayerov centar i sjedište Bayer Schering Pharme, gdje će se zajednički donositi poslovne odluke te kompanije.



Hina