Info servis

First Data International otvorila ured u Hrvatskoj

Tvrtka First Data International (FDI), jedan od vodećih svjetskih pružatelja usluga elektroničke trgovine i plaćanja, otvorila je ured u Zagrebu, priopćeno je iz FDI-a.

Ured u Zagrebu bit će nadležan za poslovne operacije FDI-a u Hrvatskoj, Sloveniji i Federaciji Bosne i Hercegovine.

Nakon Bukurešta i Varšave, ured u Zagrebu treći je kojeg je tvrtka First Data International otvorila u protekloj i tijekom ove godine, šireći svoje poslovanje na području središnje Europe.

Tvrtka sada djeluje u devet zemalja središnje Europe, u kojima financijskim institucijama i velikim maloprodajnim lancima nudi usluge elektroničke obrade podataka i prateće podrške, kaže se u priopćenju.

FDI, dio grupe First Data Corp., pružatelj je rješenja elektroničke trgovine i plaćanja. Ima 7.900 zaposlenih te djeluje u Europi, na Bliskom istoku, u Africi, Južnoj Americi, Kanadi, Australiji i Aziji.

FDI pruža usluge za blizu 5 milijuna trgovaca te 1.900 kartičarskih kuća i njihovih klijenata. Portfelj usluga i rješenja uključuje usluge obrade podataka trgovinskih transakcija, kartičarske usluge, usluge zaštite od krađe podataka i identifikacijska rješenja, usluge elektroničkog prihvaćanja čekova kao i rješenja za trgovinu putem interneta i mobitela.



Hina