Info servis

Polančec: u 2007. uz IPO HT-a i sekundarne javne ponude

Vlada će u ovoj godini, uz inicijalnu javnu ponudu (IPO) dionica Hrvatskog telekoma, provesti i sekundarne javne ponude nekih renomiranih domaćih tvrtki, najavio je danas potpredsjednik Vlade Damir Polančec, no, nije želio otkriti o kojim se tvrtkama radi.

Potpredsjednik Vlade to je najavio na dodjeli nagrada za gospodarstvenika i gospodarski događaj 2006. u organizaciji prve poslovne televizije Kapital Network.

Gospodarski događaji 2006. godine su, prema izboru stručnog žirija, javna ponuda dionice Ine, te izgradnja plinovoda Pula-Karlovac prema izboru gledatelja Kapital Networka.

Gospodarstvenica godine prema izboru gledatelja je predsjednica kompanije Ericsson Nikole Tesle Gordana Kovačević, dok je prema izboru stručnog žirija, u kojem je 19 urednika i novinara koji prate gospodarstvo u Hrvatskoj, gospodarstvenik 2006. predsjednik Uprave Atlantic grupe Emil Tedeschi.

Primajući u ime Vlade nagradu za gospodarski događaj 2006. po izboru stručnog žirija, odnosno za javnu ponudu dionica Ine, potpredsjednik Polančec je istaknuo kako je nagrada potvrda da u izvršnoj vlasti ima mudrosti i znanja da se takav projekt uspješno provede i odradi.

Nagrada je, kazao je, i obveza da se sljedeća inicijalna javna ponuda dionica Hrvatskog telekoma odradi na sličan, ali još uspješniji način.

Akciju za izbor gospodarstvenika i gospodarskog događaja 2006. godine poslovna televizija Kapital Network provela je krajem prošle godine. Finaliste je izabrao stručni žiri, a zatim su o njima glasovali i gledatelji Kapital Networka.

Uz Gordanu Kovačević i Emila Tedeschija, u finalu izbora za gospodarstvenika 2006. bili su i Željko Čović (predsjednik Uprave Plive), Luka Miličić (predsjednik Uprave Dalekovoda) i Ivica Todorić (predsjednik Uprave koncerna Agrokor).

U konkurenciji pak za gospodarski događaj prošle godine, osim javne ponude dionica Ine i plinovoda Pula-Karlovac, bili su i najava spajanja Konzuma i Delte, ulazak Lidla na hrvatsko tržište, te prodaja Plive.



Hina