Info servis

Osijek: u ovoj godini 14 projekata za poticanje poduzetništva

Osječko-baranjska županija će u ovoj godini provoditi 14 projekata s programima i mjerama za poticanje poduzetništva na svome području kojima će, u suradnji s državnim i lokalnim tijelima te institucijama za potporu poduzetnicima, nastojati dodatno potaknuti razvoj malih i srednjih poduzeća.

U Agenciji za razvoj Osječko-baranjske županije tako najavljuju pokretanje novih kreditnih programa mikrokreditiranja u sklopu projekta "Regionalni jamstveni instrumenti".

Taj će se program provoditi u suradnji s Ministarstvom gospodarstva, rada i poduzetništva te poslovnim bankama, a Županija će se uključiti sukladno svojim financijskim mogućnostima.

U Agenciji ističu kako će ove godine Županija sufinancirati izradu poslovnih planova i investicijskih elaborata za korisnike poduzetničkih kreditnih linija, kako bi se, u suradnji s poduzetničkim centrima i inkubatorima te ovlaštenim konzultantima, podigla kvaliteta planova te omogućio realniji uvid u izvedivost i uspješnost pojedinog projekta.

Osječko-baranjska županiji, uz proširenje poduzetničkog info-pulta u Agenciji za razvoj, kao jedina županija u Hrvatskoj planira financirati i projekt obavješćivanja poduzetnika putem SMS poruka.

Putem SMS poruka, najavljuju u Agenciji, poduzetnici će, uz osnovni podatak o određenoj novosti iz svijeta poduzetništva, biti obaviješteni i o broju telefona na koji će moći dobiti detaljnije obavijesti o određenom programu ili projektu.

Prema podatcima Agencije, tijekom prošle godine poslovne su banke u okviru projekta "Lokalni projekti razvoja-Poduzetnik" odobrile oko 330 milijuna kuna kredita za poduzetničke projekte više od 220 poslovnih subjekata, a, uz Osječko-baranjsku županiju, u subvencioniranje kamata poduzetnicima sa svojih područja uključili su se i pojedini gradovi i općine.



Hina