Info servis

INA: Iz Uprave odlazi Geszti, na njegovo mjesto Bacs, novi član Lendvai

Nadzorni odbor Ine imenovao je Sandora Lendvaija za novog člana Uprave i direktora Poslovne funkcije korporativnih servisa, dok će Laszla Gesztija, dopredsjednika Uprave i izvršnog direktora financija, na tom mjestu zamijeniti Zalan Bacs, koji je kao član Uprave obnašao i funkciju direktora korporativnih servisa, priopćeno je danas iz Ine.

Sandor Lendvai stupit će na dužnost člana Uprave Ine 1. siječnja 2007., a na to mjesto dolazi s mjesta višeg menadžera u Shellu.

S 31. prosinca ove godine dužnosti dopredsjednika Uprave i izvršnog direktora Poslovne funkcije financija bit će razriješen Laszlo Geszti, a njegovu će dužnost od 1. siječnja 2007. preuzeti Zalan Bacs.

INA je danas izvijestila i o promjenama na čelu dviju njezinih tvrtaka kćeri, Maziva i Sinacoa.

Tako je Skupština Maziva odlučila smanjiti broj članova Uprave s četiri na tri, te je dužnosti predsjednika Uprave Maziva razriješila Miroslava Sakača, a njegovu će dužnost od 1. siječnja 2007. preuzeti Dragan Pavić.

Skupština Sinacoa, također društva kćeri koje je u stopostotnom vlasništvu Ine, povećala je pak broj članova Uprave s jednog na tri člana.

Skupština je razriješila dužnosti direktora društva Jozu Bazinu, te je za predsjednika Uprave imenovala Mladena Ivkovića, a za članove Uprave Milenka Filipovića i Željka Bagića koji će na te dužnosti stupiti 1. siječnja 2007.

Mladen Ivković dugogodišnji je zaposlenik Ine i na mjesto predsjednika Uprave Sinacoa dolazi s mjesta pomoćnika Inina izvršnog direktora trgovine na malo.

Skupština je također razriješila dužnosti članove Nadzornog odbora Sinacoa Zvonka Brkića, Mladena Ivkovića, Mavru Popijača i Ratka Markovića, te za nove članove Nadzornog odbora imenovala Ivanku Čubelić, Darka Joničića i Miroslava Vidovića.



Hina