Info servis

Viro, Radlovac i Croming - najuspješnije tvrtke u Virovitičko-podravskoj županiji

Hrvatska gospodarska komora - Županijska komora Virovitica dodijelila je tvornici šećera Viro priznanje Zlatna kuna za najuspješniju veliku tvrtku u Virovitičko-podravskoj županiji u protekloj godini, a ta je tvornica ovu nagradu dobila treći put zaredom.

Zlatnu plaketu u kategoriji srednjih trgovačkih društva, također treći put, dobila je tvrtka za proizvodnju tehničkog građevinskog kamena Radlovac d.d. iz Orahovice, a Zlatnu plaketu u kategoriji malih trgovačkih društava građevino poduzeće "Croming" d.o.o. iz Pitomače.

Palekte su danas, na prigodnoj svečanosti, direktorima tvrtki Damiru Bariću, Nenadu Sabljaku i Rajku Stilinoviću uručili Jasna Belošević Matić, direktorica Centra za makroekonomske analize HGK i predsjednik HGK-Gospodarske komore Virovitica Ivan Slamić.

Protekle godine Viro tvornica šećera ostvarila je rekordnu proizvodnju i najbolje poslovne rezultate u svojoj povijesti, što je rezultat višegodišnjih ulaganja u edukaciju zaposlenika, modernizaciju pogona i proširenje kapaciteta, rečeno je.

"Treća Zlatna kuna potvrda je kontinuiteta uspješnog poslovanja koje je u samo četiri godine Viro tvornicu šećera učinilo jednim od najvećih izvoznika u prehrambenoj industriji. Međutim, svjesni smo da prostora za daljnji rast i razvoj uvijek ima te naše ambicije sežu daleko preko granica naše regije", izjavio je Damir Barić, predsjednik Uprave Viro tvornice šećera.

Na svečanosti je promovirana i publikacija "Karakteristike gospodarstva Virovitičko-podravske županije u 2005. godini" koju HGK-Županijska komora Virovitica izdaje već 10 godina.



Hina