Info servis

Adris grupa: Skupština podržala diobu dionica

Izmjenama Statuta Adris grupe temeljni kapital tog društva podijeljen je na 16.400.000 dionica nominalnog iznosa od 10 kuna, pa će dioničarima svaka 'stara' dionica, nominalnog iznosa od 100 kuna, za deset dana biti zamijenjena za deset novih dionica nominalnog iznosa od 10 kuna, odlučeno je na današnjoj izvanrednoj Glavnoj skupštini Adris Grupe održanoj u Rovinju.

Izmjenama će temeljni kapital Adris grupe biti podijeljen na 6.784.100 povlaštenih dionica nominalnog iznosa od 10 kuna, te na 9.615.900 redovnih dionica nominalnog iznosa od 10 kuna.

Diobom dionica "omogućena je veća dostupnost naših dionica manjim ulagačima", istaknuo je predsjednik Uprave Adris grupe Ante Vlahović.

Objasnio je kako je, u skladu sa zakonom, zadržan i institut dokapitalizacije, a smanjen je jedino njen iznos, dosadašnjih 36 na 30 milijuna kuna.

Pritom je Vlahović ustvrdio kako u dogledno vrijeme dokapitalizacija nije u planu, no, ako se Uprava na nju odluči, dokapitalizacija će biti u novcu sukladno tržišnoj vrijednosti dionice, te u funkciji rasta i razvoja Adris grupe.

Vlahović se osvrnuo i na stanje u obje Adrisove strateške poslovne jedinice.

Posebno je istaknuo kako je Adrisova turistička tvrtka Maistra danas najveći nacionalni investitor u turizmu, da je u tijeku investicijski ciklus vrijedan više od dvije milijarde kuna.

Po njegovim riječima, u protekle dvije godine uloženo je više od 800 milijuna kuna i od svega dva posto kapaciteta s četiri zvjezdice u 2004., Maistra danas ima više od trećine kapaciteta s četiri zvjezdice.

"U partnerstvu s lokalnom zajednicom cilj nam je od ovog područja stvoriti prepoznatljivu i visokokvalitetnu destinaciju na Mediteranu, odnosno postati liderom hrvatskog turizma", poručio je Vlahović.

Govoreći pak o duhanskoj strateškoj poslovnoj jedinici TDR, osvrnuo se na dovršetak gradnje dviju tvornica u Kanfanaru vrijednih više od milijardu kuna koje su, kako je kazao, "organizacijsko-tehnološki odgovor na globalne procese".

Po njegovoj ocijeni, tom najvećom industrijskom investicijom u nas zadržana su radna mjesta u Hrvatskoj i omogućeno TDR-u da i nadalje bude inovativna i vodeća regionalna duhanska kompanija.

Izvanredna je skupština danas usvojila i odluku o imenovanju dosadašnjeg člana Uprave Tomislava Budina novim članom Nadzornog odbora. Mandat člana Nadzornog odbora počinje mu 1. ožujka 2007. i trajat će do isteka mandata ostalim članovima.



Hina