Info servis

Ugovor Slobodne zone Osijek s talijanskim partnerom

Uprava Slobodne zone Osijek potpisala je danas s vlasnikom talijanske tekstilne tvrtke "Antonazzo konfekcija" Antoniom Antonazzom, ugovor o pokretanju tekstilne proizvodnje, u kojoj bi se do kraja godine trebalo zaposliti 220 radnika.

Talijanska tvrtka kooperant je "Benettona", koji je najveći korisnik osječke Slobodne zone. Za ovaj je posao iznajmila halu veličine 2400 četvornih metara, čija će prenamjena početi od sutra, a očekuje se da će prvi radnici biti zaposleni u rujnu, što je i uvjet za ostvarivanje povlastica u Slobodnoj zoni, navodi se u priopćenju za javnost Županije osječko-baranjske, većinskog vlasnika osječke Slobodne zone.

Riječ je o istom ugovoru kakav je nedavno zaključen s poduzećem "Osijek-konfekcija", tvrtkom još jednog "Benettonova" kooperanta poduzetnika Giovannia Pietra Fontane, a oba ugovora provedba su poslovne politike "Benettona" koji, zbog jeftinije proizvodnje i povlastica u Slobodnoj zoni, preseljava veliki dio svoga kooperantskog poslovanja u Hrvatsku, navodi se u priopćenju.



Hina