Info servis

KING ICT širi poslovanje u regiji otvaranjem kompanije u BiH

Hrvatska informatička tvrtka KING ICT predstavila je na današnjoj konferenciji za novinare u Sarajevu svoju tvrtku za poslovanje u Bosni i Hercegovini, KING ICT d.o.o.

U Bosni i Hercegovini će ova kompanija poslovati samostalno uz korištenje stečenih znanja i iskustava svoje partnerske kompanije u Hrvatskoj, a proces zapošljavanja stručnjaka iz BiH s područja informacijskih tehnologija je već u tijeku, rekao je tom prilikom direktor KING ICT BiH Saša Palinić.

Ivan Malić, član Uprave KING ICT-a za operacije objasnio je proces širenja poslovnog djelovanja ove tvrtke u regiji putem osnivanja kompanije u BiH, rekavši kako je strateško širenje u regiji zahtijevalo opsežne analize i ispitivanje tržišta.

"Zaključili smo da potražnja za ovakvom vrstom usluga opravdava našu investiciju u tvrtku koja će poslovati kao samostalna, ali naravno i partnerska tvrtka u BiH. Jedan od vrlo bitnih faktora za našu odluku je bila i raspoloživost neophodnih ljudskih resursa za poslovne operacije tvrtke, a poznato je da Bosna i Hercegovina raspolaže velikim brojem visokoobrazovanih IT stručnjaka", rekao je Malić.



Hina