Info servis

Siemens isporučio SAP-ova rješenja tvrtki T-Mobile Hrvatska

Tvrtka Siemens Hrvatska zajedno s partnerom, tvrtkom GTW-MC iz Austrije, isporučio je T-Mobileu Hrvatska d.o.o. SAP-ova rješenja za analitiku kupaca i naplatu potraživanja posebno dizajnirana za telekomunikacije (SAP IS-T).

Rješenje je obuhvatilo vođenje cjelokupnog projekta, dizajn sustava, implementaciju SAP-ovih rješenja za telekomunikacije, testiranje i školovanje korisnika, isporuku i instalaciju informatičke infrastrukture i integraciju cjelokupnog rješenja u postojeće informatičko okruženje T-Mobilea, objavili su iz Siemensa.

To je prva instalacija u ovom dijelu Europe koja je obuhvatila cjelokupno poslovanje računovodstva kupaca mobilnog operatera u jednom sustavu.

Implementacija je započela u srpnju lani, a završila u listopadu ove godine, navodi se u priopćenju.

Tijekom projekta T-Mobile je unaprijedio poslovne procese odlučivši se za optimizaciju koja im je donijela sistematizaciju i skraćivanje obrade pojedinih aktivnosti, ali i bolju kvalitetu podataka iz starih sustava koji su ušli u novi sustav.

Novo rješenje omogućilo je T-Mobileu Hrvatska unapređenje i automatizaciju procesa naplate potraživanja od indirektnih prodajnih partnera te poslovnih i privatnih korisnika, a smanjit će stopu sumnjivih i spornih potraživanja.



Hina