Info servis

Vodeća europska novinska grupa Springer pokreće Internet televiziju

Vodeća europska novinska grupa sa sjedištem u Njemačkoj najavila je pokretanje poslovanja s digitalnom televizijom, u kojem će informacije uglavnom distribuirati putem Interneta.

Taj potez inspiriran je rastućim komercijalnim interesom u sjevernoj Americi za video spotovima koji su donijeli golem uspjeh web-siteu YouTube.

Izvršni direktor grupe Springer Mathias Doepfner kazao je da će nova poslovna jedinica Springer Digital TV (ADSTV), koju smatra "pokusnim ulaganjem", proizvoditi digitalni sadržaj. Kompanija razmišlja i o razvoju digitalnih TV kanala.

Ta mogućnost privlačna je alternativa Springerovom neuspješnom pokušaju da preuzme jednu od najvećih njemačkih TV mreža ProSiebenSat1 od njezina većinskog vlasnika Haima Sabana. Preuzimanje su početkom godine blokirali njemački regulatori.

Na čelu nove poslovne operacije trebao bi se naći Klaus Ebert (53), jedan od direktora vodeće njemačke komercijalne televizije RTL, koji je 2004. pokrenuo RTL program i u Hrvatskoj.

Doepfner je istaknuo da će više detalja objaviti sljedećeg ljeta kada okupiti tim ljudi koji će raditi na tom projektu. Spinger je vlasnik nekoliko listova u istočnoj Europi i najprodavanijeg njemačkog dnevnika Bild.



Hina