Info servis

TDR ostvario najbolje poslovne rezultate u povijesti

Tvornica duhana Rovinj (TDR) prošlu je poslovnu godinu završila s najboljim poslovnim rezultatima u svojoj povijesti - neto dobit Grupe porasla je 51,4 posto, na 508,06 milijuna kuna, a ukupni su poslovni prihodi iznosili 2,24 milijarde kuna i bili su 31 posto viši nego u 2000. godini.

Izvoz je u 2001. povećan 20,5 posto i čini više od 55 posto ukupne prodaje. Zamjetan je također i rast proizvodnosti, koja je u proteklih pet godina povećana čak 66 posto.

Tijekom prošle godine TDR je nastavio s procesom investiranja. Tako je od 530 milijuna kuna investicija, 450 milijuna kuna uloženo u vlasničke udjele u turističkim tvrtkama (Jadran-turist i Anita), a 80 milijuna kuna u opremu.

Ukupna prodaja Grupe, kako je objavljeno iz TDR-a, u prošloj je godini povećana 6,7 posto, a najveći porast zabilježen je u prodaji cigareta. Tako je lani prodano 15 milijardi cigareta, deset posto više nego godinu ranije. Tržišna marka (brand) Ronhill nosi 41 posto prodaje TDR-a.

Što se tiče turističkog sektora, on je prošle godine ostvario 382 kuna poslovnih prihoda te u ukupnom prihodu Grupe TDR sudjeluje sa 17,1 posto

Planovi TDR-a za naredno razdoblje uključuju osvajanje novih tržišta, kreiranje i unapređenje robnih i uslužnih brandova te tehničko-tehnološka unapređanja.

Hina