Info servis

HGK predstavila nove Internet stranice

Internet stranicu Hrvatske gospodarske komore (HGK) prošle je godine posjetilo gotovo 125 tisuća jedinstvenih korisnika, koji su pregledali ukupno 577,5 tisuća stranica, a u ovoj se godini bilježi trend rasta broja korisnika i u prvih šest mjeseci oko 250 tisuća korisnika pregledalo je 327,7 tisuća stranica, rečeno je na današnjem predstavljanju nove internetske stranice HGK.

Nova, tehnički, funkcionalno i grafički unaprijeđena internetska stranica HGK bit će dostupna od idućeg tjedna, najavila je pomoćnica direktora Sektora za informatiku i statistiku HGK Marina Čižmar.

Nove stranice HGK sadrže više od 1.400 rubrika s nekoliko stotina tisuća stranica, a jedna od novosti su stranice Centra za poslovne informacije HGK, koji na jednom mjestu pruža sve informacije za poduzetnike - od procedure za pokretanja poduzetničke aktivnosti, pregleda olakšica za poslovanje, poticaja i kredita, do pregleda propisa značajnih za gospodarstvo.

Uz pristup informacijama o svim udruženjima i zajednicama HGK te stranicama županijskim komorama, na naslovnoj web stranici HGK nalaze se i pristupi dodatnim stranicama - Euro info centra, Očevidnika nekretnina i pokretnina, Hrvatskog registra izvoznika, Registra poslovnih subjekata i dr.

Upravo je besplatni Registar poslovnih subjekata - BizNet najposjećeniji servis HGK, u kojem je, kazala je Čižmek, u prvih šest mjeseci ove godine zaprimljeno više od 2,3 milijuna upita, odnosno gotovo jednako kao tijekom cijele prošle godine.

Stranica sadrži i ostale servise HGK, poput burze roba i usluga te burze otpada, zatim pregled gospodarskih kretanja po sektorima, makroekonomske analize i prognoze, mišljenja i stavove HGK o aktualnoj problematici ili zakonskim odredbama, kao i informacije o nagradi Zlatna kuna te znakovima Izvorno hrvatsko i Hrvatski proizvod, koje dodjeljuje HGK.

Hina