Info servis

Stečajni upravitelj oglasio prodaju Čazmatransa

Temeljem odluke vjerovnika iz 2002. godine te rješenja stečajnog suca, stečajni upravitelj Čazmatransa objavio je u današnjem dnevnom tisku oglas o prodaji tvrtke kao cjeline, a koji se odnosi na prava i poslovne udjele, nekretnine i pokretnine Čazmatransa u stečaju, i to za 30 milijuna kuna.

Kako se navodi, u cijenu nisu uračunate vrijednosti razlučnih prava kojima je opterećena imovina koju kupac preuzima.

Oglas se odnosi na pravo na korištenje imena "Čazmatrans" i ostala prava tvrtke, koja se odnose na djelatnost Čazmatransa.

Također, prodaju se i tvrtke-kćeri Čazmatrans-prijevoz, Čazmatran-Vukovar, Čazmatrans-Knin, Čazmatrans-otok Hvar te Čazmatrans-Lastovo, kao i 99,03 posto udjela u tvrtki Croatia-bus iz Garešnice, 0,15 postotni udio u tvrtki Otpremničko poduzeće Zagreb i 8,25 posto udjela u tvrtki Crocomi iz Zagreba.

Oglašena je i prodaja ukupno 17 nekretnina - 10 opeterećenih, a 7 neopterećenih razlučnim pravima, i to na području Kutine, Virovitice, Čazme, Siska, Novske, Vrbovca, Našica, Kostajnice, Koprivnice, Grubišnog polja, Zeline i Županje.

Od pokretnina su pak ponuđena tri autobusa, 20 kamiona te 13 priključnih vozila, koji su opterećeni razlučnim pravima, kao i četiri teretna te dva osobna vozila, dva traktora te zalihe rezervnih dijelova, trgovačke robe i sitnog inventara, neopterečenih razlučnim pravima.

U oglasu se izričito navodi kako na prodaju nisu financijska sredstva na žiro-računu Čazmatransa, zatim depoziti kod banaka i dobavljača, avansi dobavljačima, čekovi građana na dan primopredaje i potraživanja nastala u stečaju, financijska imovina te nespomenute nekretnine.

Kako se navodi, sve obveze prema radnicima Čazmatransa s osnova otpremnina i drugih troškova stečajnog postupka su u cijelosti namirene, dok je kupac dužan preuzeti ugovore o radu na neodređeno vrijeme za zatečene radnike.

Kriterij za odabir najboljeg ponuđača je najviša ponuđena cijena, a u oglasu stoji i kako se ponude s cijenom manjom od 75 posto oglašene cijene neće razmatrati.

Rok za podnošenje ponuda za kupnju Čazmatransa istječe u 7. kolovoza ove godine u 15 sati, a javno otvaranje ponuda održat će se idućeg dana.

Hina