Info servis

Spojene Podravska i Požeška banka

Potpisivanjem ugovora o pripajanju, Požeška banka od danas djeluje u sklopu Podravske banke, a spojena banka nastavlja poslovanje pod imenom i vizualnim identitetom Podravske banke, priopćeno je danas iz te banke.

Izvršena je i integracija informatičkih sustava dviju banaka, što znači da spojena banka od danas djeluje na jedinstvenom sustavu.

Pripajanje Požeške banke (iz Požege) i njeno uklapanje u sustav Podravske banke (Koprivnica) provedeno je, kako se ističe, uz potpuno uvažavanje specifičnosti lokalnog tržišta. U novospojenoj banci primijenit će se organizacijska struktura Podravske banke, no dio ključnih funkcija bit će upravljački i operativno smješteno u Požegi.

Upravu banke čine Julio Kuruc, predsjednik, i članovi Davorka Jakir i Marijan Marušić. Glavni izvršni direktor i prokurist banke je Moreno Marson, dok je Sanda Fuček Šanjić izvršna direktorica Komercijalnog sektora i prokurist.

Banka ima razvijenu mrežu od 30 poslovnica u Hrvatskoj s namjerom daljnjeg širenja, a razvila je i široku ponudu bankarskih proizvoda i usluga posebno namijenjenih malim i srednjim poduzetnicima, koji čine osnovu klijenata banke.

Podravska banka će i nakon spajanja biti strateški orijentirana na podršku razvoju regija u kojima djeluje. Poslovanje banke bit će tijekom ove godine usmjereno na unutrašnju reorganizaciju i konsolidaciju s ciljem poboljšanja postojećih i ponude novih usluga i proizvoda, daljnjeg unapređenja informatičkog sustava i suvremenih kanala distribucije.

Nastavljajući širenje postojeće poslovne mreže planirano je i otvaranje poslovnica u Puli i Sisku.

Hina